Deltidssygemelding er en vigtig del af arbejdsmarkedet, hvor medarbejdere kan få økonomisk støtte under sygdom, samtidig med at de opretholder et begrænset antal arbejdstimer. Dette system gør det muligt for personer at tage sig tid til at komme sig over sygdomme eller skader uden at miste hele deres indkomst. I Danmark har deltidsansatte ret til sygedagpenge på lige fod med fuldtidsansatte, hvilket giver dem mulighed for at modtage hjælp i en svær periode. Det er essentielt for arbejdsgivere og ansatte at forstå reglerne omkring deltids-sygemelding, da det har betydelige konsekvenser for både medarbejderens velbefindende og virksomhedens drift.
I Danmark gælder der specifikke regler for deltids-sygemeldinger, som reguleres af Beskæftigelsesministeriet. Når en medarbejder bliver syg og ikke kan arbejde i den udstrækning som normalt kræves, skal de melde sig syge hos deres arbejdsgiver og informere om situationen. Det er vigtigt for både den ansatte og arbejdsgiveren at have klarhed over symptomerne samt varigheden af sygdommen, så man kan planlægge fremadrettet. En lægelig vurdering kan være nødvendig for længerevarende fravær eller komplekse sygdomsforløb. For deltidsansatte gælder det samme som fuldtidsansatte hvis man er syg i mere end 30 dage indenfor en 12 måneders periode, kan man ansøge om sygedagpenge fra kommunen.
Sygedagpenge udbetales til alle berettigede personer der opfylder betingelserne for sygdomsfravær dette inkluderer også deltidsarbejdere. Størrelsen på sygedagpengene afhænger typisk af den tidligere indkomst samt antallet af timer arbejdet før sygdommen indtræffer. I Danmark får man generelt 90 af sin normale løn som sygedagpenge op til et fastsat loft 2019-loftet var ca. 3. 500 kr. uge. Det betyder således noget forskelligt alt efter hvor mange timer man arbejder ugentligt hvis du eksempelvis kun arbejder halvtid vil din udbetalte dagpengesats blive beregnet ud fra denne lavere løn - dog maksimalt op til dette loft.